Vodja Burnleyja Vincent Kompany se je načeloma dogovoril, da bo postal novi trener Bayern Munich Nogometni dresi.

Nemški klub se je za Kompanyja odločil po številnih zavrnitvah pri iskanju naslednika Thomasa Tuchla.

Kot je znano, se je Kompany dogovoril za pogodbo do leta 2027, Bayern pa bo Burnleyju plačal 10,2 milijona funtov odškodnine.

Craig Bellamy, Kompanyjev pomočnik pri Burnleyju, Belgijca ne bo spremljal na Allianz Areni, bosta pa Floribert Ngalula in Bram Geers del njegovega zalednega osebja.

Nogometni Dresi Prodajo

Bayern je po odločitvi, da se razide s Tuchelom, izbral šefa Bayerja Leverkusna Xabija Alonsa, njegovega nekdanjega menedžerja Juliana Nagelsmanna, ki je trenutno na čelu Nemčije, in trenerja Avstrije Ralfa Rangnicka, vendar so ti trije delo zavrnili.

Tuchel se je v začetku maja z Poceni Real Madrid nogometne majice Bayernom pogovarjal o tem, da bi ostal v klubu, vendar so se pogovori končali brez dogovora.

Bayern je želel imenovati nemško govorečega trenerja in Kompany je bil v tej vlogi, saj je v svoji igralski karieri dve leti igral za Hamburg.

38-letni Kompany si je v času, ko je deloval pri Anderlechtu in Burnleyju, pridobil ugled kot menedžer.

Štirikratni zmagovalec Premier Real Madrid nogometne majice lige kot igralec Manchester Cityja je Kompany leta 2020 postal glavni trener Anderlechta po obdobju, ko je bil vodja igralcev, nato pa se je preselil na Turf Moor.

Belgijec je Burnley leta 2023 popeljal do naslova prvaka, vendar so Clarets v tej sezoni izpadli iz Premier League.